Yoghurt cake

    Yoghurt cake

    2keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cake met een basis van yoghurt. Kinderen zijn er dol op en volwassenen vinden het heerlijk bij een kop koffie of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 eieren
    • snufje zout
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 250 ml naturel yoghurt
    • 2 theelepels geraspte citroenschil
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 250 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Scheid de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
    3. Meng de zacht geworden boter met de suiker en voeg dan de eierdooiers een voor een toe.
    4. Meng de yoghurt met de citroenschil, vanille en bakpoeder. Meng goed.
    5. Voeg aan het botermengsel geleidelijk aan de bloem alternerend met de yoghurt toe. Meng goed met een spatel.
    6. Voeg de eiwitten toe en schep in een cirkelbeweging erdoor, zodat de eiwitten luchtig blijven.
    7. Schep het beslag in een cakevorm. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de cake klaar is, haal je hem uit de oven, laat een paar minuten rusten en haal dan uit de cakevorm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren