Kipfilet met room, gedroogde abrikoos en appel

    Kipfilet met room, gedroogde abrikoos en appel

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een overheerlijk recept! Geroerbakte kipfilet met abrikoos, appel en een romig sausje. Kan worden geserveerd met couscous, rijst of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr kipfilet
    • 2 eetlepel bloem
    • 1/2 kopje gedroogde abrikoos
    • 1 zoete appel
    • 2 kopjes room
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel marjolein
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de kipfilet in blokjes, bedek de stukjes met wat bloem en bak ze 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan en leg op een bord.
    2. Schil de appel en snijd in partjes. Bak de appel en abrikoos een beetje bruin, het is mogelijk dat je de gedroogde abrikoos van te voren moet laten weken, anders is hij te taai.
    3. Voeg zout, kurkuma en marjolein toe aan de room. Voeg toe aan het fruit in de pan en voeg na 10 minuten zachtjes koken ook de kipstukjes weer toe. Kook dan nog 2-3 minuten en zet het vuur uit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren