Oma's pannekoeken (ik ben nog geen oma hoor :o)

    Oma's pannekoeken (ik ben nog geen oma hoor :o)

    2keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Oudhollandse pannekoeken. Hollandse pannekoeken zijn altijd een beetje dikkig dus.. :P als je er niet fijn bij voelt doe dan maar gewoon 250 gram bloem maar bij mij lukte het wel :D

    Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gram bloem
    • 2 eieren
    • 1,5 liter melk
    • snufje zout (dus iets tussen je duim en wijsvinger)
    • klontje boter of olie, om in te bakken
    • Kom waar alles in past
    • garde

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Pak de kom en doe de bloem en de eitjes erin en ga klutsen. Pas op het laatst doe je de melk erbij en ga je nog wel klutsen hoor :o ojaa met de garde :D Voeg ook het snufje zout toe.
    2. Pak een pan en doe er een beetje olie in of boter (bij voorkeur boter!)
    3. Schep wat beslag in de pan en bak de pannekoek tot de bovenkant droog is. Draai om en bak ook de andere kant bruin. Na zo'n 5 a 10 minuten zullen ze wel gaar zijn!
    4. Je kunt de pannekoeken versieren met fruit, of bosvruchtensaus. Maar als ik jou was en je wilt echt die ouderwetse pannekoeken, zou ik poedersuiker of stroop gebruiken :)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    2

    echt super goed!! ik heb t inderdaad met 250 gr. bloem gedaan - 31 jul 2014

    Marjel
    van
    1

    Lekker, ik heb ook 250 gr bloem gebruikt en de pannenkoek geserveerd met stroop. Tip: Ik heb met het blote oog de melk toegevoegd en dat was zeker minder dan 1,5 liter. - 08 aug 2014

    0

    de melk is inderdaad een beetje te veel. - 13 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren