Bakkersverdriet

    Bakkersverdriet

    6keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    "Bakkersverdrait" (bakkersverdriet) is een recept voor broodpudding dat oorspronkelijk uit Groningen komt. Het is een lekker oudhollands dessert, en een prima manier om oud brood te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 sneetjes oud brood
    • 4 eieren
    • 500 ml melk
    • 2 appels
    • 1 citroen
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 8 eetlepels suiker, apart te verwerken
    • 1 eetlepel kaneel
    • boter
    • extra suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ovenschaal in met boter.
    2. Snij het brood in stukken. Klop de eieren met de melk samen in een kom en schenk dit mengsel over het brood in een ovenschaal. Laat 20 minuten weken.
    3. Appels schillen en snijden, citroensap erover uitknijpen en rozijnen, 6 eetlepels suiker en kaneel erdoor mengen. Schep dit mengsel door het brood in de ovenschaal. Strooi de rest van de suiker eroverheen en zet 30-40 minuten in oven tot het een bruin korstje heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren