Dulce de leche mousse (karamelmousse)

    Dulce de leche mousse (karamelmousse)

    23keer bewaard
    12uur10min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor mousse met maar twee ingrediënten, dulce de leche en slagroom. Een delicatesse uit Argentinië. Het geheim is om het een dag vantevoren te maken en koud te zetten. Prachtig om in kleine glaasjes te serveren als feestelijk dessert! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr dulce de leche
    • 450 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur10min 

    1. Meng de dulce de leche en de slagroom in een kom en klop met een (hand)mixer tot het dikker wordt.
    2. Zet het mengsel minstens 12 uur in de koelkast. Klop de volgende dag nogmaals met een mixer tot het mengsel de consistentie van mousse krijgt (tot er pieken vormen).
    3. Vul individuele glaasjes met de mousse, garneer eventueel met chocoladekrullen en zet ze in de koelkast tot gebruik.

    Dulce de leche

    Als je geen dulce de leche (karamelpasta) kunt vinden, kun je ook een zelfde hoeveelheid gecondenseerde melk met suiker gebruiken, zet dit dan 1 uur voor bereiding in de vriezer, zodat het wat steviger wordt.

    Video

    Dulce de leche mousse
    Dulce de leche mousse

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Pasaat
    van
    0

    Echt een superlekker dessertje! De gehakte stukjes chocolade en nootjes zorgden ervoor dat ik de Hemel in een glaasje meende te zien en te proeven! Absoluut een toppertje! - 12 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren