Eggs Benedict

    Eggs Benedict

    24keer bewaard
    20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder recept voor een brunch, gepocheerde eieren geserveerd op geroosterd brood met ham en zelfgemaakte hollandaisesaus. Voor de variatie kun je in plaats van ham ook spek, gerookte zalm of spinazie gebruiken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de hollandaisesaus
    • 3 eidooiers
    • 1 eetlepel koud water
    • 150 gr boter, in blokjes en op kamertemperatuur
    • 1-2 theelepels citroensap, naar smaak
    • snufje zout
    • Voor de gepocheerde eieren
    • 4 eieren
    • 1 eetlepel azijn
    • Om te serveren
    • 2 witte bolletjes, engelse muffins of ciabatta, gehalveerd en geroosterd
    • 4 plakken ham
    • fijngehakte boeslook, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

      Voor de hollandaisesaus:

    1. Meng de drie eidooiers met 1 eetlepel koud water in een kom. Klop 1 tot 2 minuten met een garde of mixer, tot de eidooiers lichtgeel en schuimig worden. Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt, anders wordt het eimengsel te heet en krijg je roereieren) Klop 1 tot 2 minuten tot het warm is en iets dikker. Voeg nu een voor een de blokjes boter toe, blijf kloppen, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en citroensap. Houd warm terwijl je de eieren pocheert.
    2. Om de eieren te pocheren:

    3. Breng een grote pan met water en 1 eetlepel azijn aan de kook (de azijn zorgt ervoor dat de eieren iets sneller gaan stollen). Zet het vuur laag en breng het water met een lepel in een licht draaiende beweging. Breek de eieren in kopjes (een per kopje) en laat de eieren voorzichtig een voor een in het water glijden. Laat ongeveer 2 minuten koken tot het eiwit stevig is, maar de eidooier nog zacht. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat op keukenpapier uitlekken.
    4. Om te serveren:

    5. Smeer eventueel wat boter op de geroosterde broodjes en beleg met ham en een gepocheerd ei. Schenk er wat hollandaisesaus overheen en garneer met bieslook.

    Tips

    Als de hollandaisesaus wat te dik is, kun je er nog een theelepel warm water doorheen roeren. Je kunt hollandaisesaus beter niet opwarmen, dan kan het gaan schiften.

    Video

    Eggs Benedict
    Eggs Benedict

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijk recept, echt iets voor een uitgebreide weekendbrunch. - 06 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren