Bloemkoolcurry

    (6)
    30 minuten

    Verse bloemkoolroosjes worden geserveerd in een currysaus op basis van yoghurt, en gegarneerd met hardgekookt ei en gebakken uitjes.


    69 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 1 ui
    • 1 bloemkool
    • 2 eetlepels olie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 eetlepel kerrie
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 eetlepel bloem
    • 3 theelepels kruidenbouillonpoeder
    • 200 ml yoghurt
    • 4 eetlepels gebakken uitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de eieren hard. Pel de ui en snij in stukjes. Snij de bloemkool in roosjes.
    2. Bak de ui en bloemkool met het kerrie- en chilipoeder in een beetje olie, ong. 3 minuten. Voeg de knoflook erbij, en bak 2 minuten mee.
    3. Roer de bloem en bouillonpoeder door de yoghurt in een kommetje.
    4. Voeg het yoghurtmengsel samen met 100 ml water bij de groenten in de pan. Laat pruttelen tot de groenten gaar zijn, ong. 10-15 minuten.
    5. Pel de hardgekookte eieren, hak ze grof, en strooi ze samen met de gebakken uitjes over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (5)

    van
    1

    heel lekker  -  07 mrt 2016

    0

    Mijn man vond dit heerlijk. Ik ook. Voor herhaling vatbaar. Ik heb de eieren verkruimeld er overheen gedaan en 2 uien toegevoegd ipv 1. Ook heb ik wat meer verse knoflook gebruikt. Volgende keer zal ik iets minder chilipoeder toevoegen. 1theelepel vind ik iets te veel voor mijn maag. Bedankt voor dit heerlijke recept.  -  16 sep 2017

    van
    0

    Heerlijke curry  -  21 feb 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren