Bloemkoolcurry

    Bloemkoolcurry

    Foto recept: Bloemkoolcurry
    1

    Bloemkoolcurry

    (5)
    30min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Verse bloemkoolroosjes worden geserveerd in een currysaus op basis van yoghurt, en gegarneerd met hardgekookt ei en gebakken uitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 1 ui
    • 1 bloemkool
    • 2 eetlepels olie
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 eetlepel kerrie
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 eetlepel bloem
    • 3 theelepels kruidenbouillonpoeder
    • 200 ml yoghurt
    • 4 eetlepels gebakken uitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de eieren hard. Pel de ui en snij in stukjes. Snij de bloemkool in roosjes.
    2. Bak de ui en bloemkool met het kerrie- en chilipoeder in een beetje olie, ong. 3 minuten. Voeg de knoflook erbij, en bak 2 minuten mee.
    3. Roer de bloem en bouillonpoeder door de yoghurt in een kommetje.
    4. Voeg het yoghurtmengsel samen met 100 ml water bij de groenten in de pan. Laat pruttelen tot de groenten gaar zijn, ong. 10-15 minuten.
    5. Pel de hardgekookte eieren, hak ze grof, en strooi ze samen met de gebakken uitjes over het gerecht.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    van
    1

    heel lekker  -  07 mrt 2016

    van
    0

    Heerlijke curry  -  21 feb 2017

    ChantalVanderVelde
    0

    erg lekker met een frisse komkommersalade er ook bij.  -  09 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren