Pollo al Ajillo (kip met knoflook)

    Pollo al Ajillo (kip met knoflook)

    6keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk Spaans recept voor knoflookkip. Makkelijk om te maken en vol van smaak! Serveer met een groene salade, rijst of gekookte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip, in stukken, zonder vel
    • bloem, om de kip mee te bestrooien
    • 75 ml extra vergine olijfolie
    • zout, naar smaak
    • 6 teentjes knoflook
    • 2 bosjes verse basilicum
    • 200 ml droge witte wijn
    • 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bedek de stukken kip licht met bloem. Verhit olie in een zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin in de olie. Doe dit in gedeelten, zodat de pan niet te vol zit. Breng de kip op smaak met zout. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    2. Voeg de knoflook en de basilicum toe aan de pan (in dezelfde olie). Bak 2 minuten.
    3. Doe alle stukken kip weer in de pan en voeg de witte wijn toe. Dek af en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
    4. Voeg vlak voor serveren het sap van 1 citroen toe. Serveer de kip met de saus.

    Video

    Pollo al Ajillo (kip met knoflook)
    Pollo al Ajillo (kip met knoflook)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren