Pasta met verse tomatensaus

    Pasta met verse tomatensaus

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Snelle, makkelijke verse tomatensaus om over pasta te serveren. Je hebt voor dit recept een zeef nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr pasta, naar keuze
    • 500 gr tomaten, gewassen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
    • 2 lenteuitjes, in ringen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
    2. Pureer de tomaten in een keukenmachine. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Schenk de gepureerde tomaten via een zeef in de pan. Voeg de basilicum toe, en laat de saus 5 minuten sudderen. Voeg eventueel nog de lenteuitjes toe.
    3. Laat de saus nog even 10-15 minuten sudderen op laag vuur. Serveer met de pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren