Chocolademousse met banaan en gember

    Chocolademousse met banaan en gember

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een feestelijk dessert van chocolademousse met banaan, gember en rum. Dit recept is genoeg voor 4 tot 6 personen.

    Kletskop Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr pure chocolade
    • 1 borrelglaasje rum
    • 2 bananen
    • 1 flinke eetlepel gembersnippers
    • 250 gr mascarpone
    • 2-3 eetlepels witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels gemalen gekarameliseerde hazelnoten
    • 125 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Zet een vuurvaste kom in een pannetje met water en smelt de chocolade au bain-marie. Roer er ook de rum doorheen.
    2. Pureer de bananen samen met de gember in een blender of keukenmachine. Schenk dit mengsel in een kom en mix met een elektrische mixer de mascarpone en suiker door het mengsel. Klop dan geleidelijk de chocolade erdoor.
    3. Maal de gekarameliseerde hazelnoten in een keukenmachine fijn. Schep de hazelnoten door het beslag. Schep het beslag in bakjes of 1 grote vorm en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    4. Klop ondertussen de slagroom op (eventueel met 2 eetlepels suiker). Laat de mousse eerst op kamertemperatuur komen en serveer dan met een toef slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren