Russische Rassolnik soep met champignons

    Russische Rassolnik soep met champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Rassolnik (Russische soep met augurken) is de favoriet van mijn man. Ik maak het meestal met champignon-bouillon, want dat is smaakvoller en bijna iedereen in de familie is vegetarisch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/3 kopje (65 gr) gerst
    • 1 ui
    • 2 eetlepels boter
    • 300 gr champignons
    • 1 wortel
    • 2 aardappels
    • 3 augurken
    • 2 laurierbladeren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gedroogde dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Week de gerst van te voren (een nacht van te voren is het beste). Vul een soeppan met 1,5 liter water en kook de gerst met de deksel op de pan op laag vuur. Je kunt 1 eetlepel boter toevoegen dan kookt het sneller.
    2. Terwijl de gerst kookt, maak je de groenten klaar. Snijd de ui fijn en fruit in boter. Voeg de gesneden champignons toe en roerbak ze een paar minuten. Zet opzij.
    3. Snijd de aardappels. wortel en augurken in blokjes.
    4. Zodra de gerst 30 minuten kookt voeg je de champignons, aardappel, wortel, laurierbladeren en 1 eetlepel dille toe. Voeg dan zout en peper naar smaak toe.
    5. Kook nog 10 minuten. Voeg dan de augurken toe en laat nog 5 minuten koken. Als het water te snel verdampt, kun je wat meer toevoegen.
    6. Om te serveren schep je de soep in soepkommen en doe je eventueel er een beetje zure room over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren