Gebakken karper met een roomsaus

    Gebakken karper met een roomsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een traditioneel Russisch gerecht geschikt voor de feestdagen. Karper is een zoetwater vis, erg populair in Rusland. Maar je kunt het recept ook met zeebaars maken als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele karper (ong. 1 kg)
    • zout en peper naaar smaak
    • 3 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 uien
    • 200 gr champignons
    • 3 eetlepels creme fraiche of zure room
    • 1 glas witte wijn
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    2. Was de vis en maak hem schoon. Wrijf de binnenkant in met zout en peper. Snijd een ui in halve ringen. Fruit in wat olie en leg op de bodem van een stoofpot.
    3. Bak de karper bruin in een koekenpan zonder deksel, ongeveer 3 minuten aan iedere zijde
    4. Leg de vis in de stoofpot, voeg wijn toe, evenals zout en peper naar smaak en zet de deksel op de pan.
    5. Bak de vis in 20-25 minuten gaar.
    6. Om de saus te maken verhit je de resterende 2 eetlepels boter. Bak de ui en champignons bruin. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer goed. Voeg dan 300 ml water toe, laat de saus aan de kook komen en voeg dan de zure room toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    7. Haal de vis uit de oven en bedek met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren