Met ei gevulde forel

    Met ei gevulde forel

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van de lekkerste visgerechten die ik ooit heb gemaakt. Een forel wordt in zijn geheel gebakken, gevuld met vis en ei, perfect voor een feestelijk diner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele regenboogforel (800 gr)
    • 3 eieren
    • 1 ui
    • 1 snee wit brood, geweekt in 1 kopje melk
    • 100 gr geraspte kaas
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels mosterd
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Maak eerst de vis klaar. Haal alle vinnen en schubben eraf. Snijd de buik open met een scherp mes en draai de huid wat naar buiten zodat je de ingewanden eruit kunt halen, maar laat de huid heel. Knip met een schaar de ruggengraat bij de kop en de staart af.
    3. Haal alle vlees van de graat en van de huid af, je blijft nu met een hele vis over, zonder vlees erin.
    4. Snijd het vlees fijn of meng in een keukenmachine.
    5. Kook de eieren hard en snijd in blokjes.
    6. Fruit de gesneden ui in wat boter en voeg zowel de ui als de boter toe aan de vis.
    7. Week het brood in de melk (1,3 kopje). Prak dit door de vis, samen met de melk.
    8. Voeg de geraspte kaas toe, de eieren en de mosterd. Voeg dan zout en peper toe.
    9. Vul de vis met de vulling en zet vast met spiesjes.
    10. Wrijf de vis in met zout en peper en bedek met olijfolie. Bak 30-40 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren