Zongedroogde tomatenpesto

    Zongedroogde tomatenpesto

    11keer bewaard
    20min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Zongedroogde tomaten zijn gemengd met verse kruiden, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas. Fantastisch op pasta, pizza en sandwiches.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 100g zongedroogde tomaten
    • 2 eetl gehakte verse basilicum
    • 2 eetl gehakte verse peterselie
    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 25g pijnboompitten
    • 1/2 kleine rode ui, gehakt
    • 4 eetl balsamico
    • 1 eetl tomaten purée
    • 5 eetl tomatensaus (passata)
    • 4 eetl rode wijn
    • 100ml olijfolie
    • 50g geraspte Parmezaanse kaas
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de zongedroogde tomaten in een kom met warm wwater en dek 5 min af of tot ze zacht zijn. (Sla deze stap over als je tomaten op olie uit een potje gebruikt).
    2. Pureer de tomaten, basilicum, peterselie, knoflook, pijnboompitten en ui in een foodprocessor of blender. Voeg de azijn, tomaten purée, passata en rode wijn toe en pureer tot de gewenste consistentie is bereikt. Roer de olijfolie en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren