Wortelsalade met rozijnen

    Wortelsalade met rozijnen

    6keer bewaard
    30min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Wortelsalade met rozijnen, appel, pijnboompitten en een romige dressing met dille, kerrie en gember. Lekker als bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 volle hand rozijnen
    • 2 grote winterwortels, geschild en geraspt
    • 1 stevige appel, geraspt
    • 1 klein handje pijnboompitten
    • Dressing
    • 100 ml yoghurtmayonaise
    • 1 theelepel verse of gedroogde dille
    • 1-2 theelepels kerriepoeder
    • zout, naar smaak
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 2 theelepels gembersiroop, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Wel de rozijnen in een kom met water, ong. 20 minuten. Dep de rozijnen droog.
    2. Bak de pijnboompitten goudbruin in een scheutje olie, ong. 1-2 minuten.
    3. Meng in een kom de geraspte wortel, geraspte appel, pijnboompitten en rozijnen samen.
    4. Maak de dessing door de yoghurtmayonaise, dille, kerrie, zout, knoflook en gembersiroop te mengen. Schep de dressing door de salade. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    Heerlijk en makkelijk te maken - 03 nov 2013

    berts
    van
    0

    Ogen zien iets kostelijk, smaakzintuigen vertellen, een heerlijk gerecht. Dressing is top!!! - 09 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren