Pasta met spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaten

    (619)
    40 minuten

    Ik heb deze eenvoudige Italiaanse stijl pasta een keer bedacht toen ik wat zongedroogde tomaten overhad en die wilde opmaken.


    555 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225ml groentebouillon
    • 12 zongedroogde tomaten
    • 1/2 (500g) pak penne pasta
    • 2 eetl pijnboompitten
    • 1 eetl olijfolie
    • 1/4 theel gedroogde gemalen chili's
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 bosje spinazie, gewassen en gescheurd
    • versgemalen Parmezaanse kaas om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Haal van het vuur. Laat de zongedroogde tomaten 15 min in de bouillon weken of tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar de bouillon en hak de tomaten grof.
    2. Kook de penne volgens aanwijzing op het pak; giet af.
    3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze lichtgeroosterd zijn.
    4. Verhit de olie en chili's in een koekenpan op matig vuur en sauteer de knoflook 1 min tot het zacht is. Voeg de spinazie toe en kook tot het bijna geslonken is. Giet de bouillon erbij en roer de gehakte zongedroogde tomaten erdoor. Kook 2 min door, tot alles goed verhit is.
    5. Schep de penne in een grote kom om met het spinazie/tomatenmengsel en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met versgemalen Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (619)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    tiatitia
    van
    1

    Eenvoudig om te maken en erg lekker van smaak! Ga ik zeker nog eens maken.  -  06 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren