Hangop

    Hangop

    4keer bewaard
    1dag15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hangop is een toetje dat gemaakt wordt door yoghurt een nachtje in een theedoek te laten hangen boven bijvoorbeeld een emmer. Zet maar alvast een emmer, zeef en theedoek klaar!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 liter volle yoghurt
    • 1 zakje amandelschilfers
    • 125 ml crème fraîche
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels appelsap
    • 1 eetlepel kaneel
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1dag rusten  ›  Klaar in:1dag15min 

    1. Meng de yoghurt samen met de crème fraîche, honing, appelsap en kaneel.
    2. Zet een emmer klaar met daarop een passende zeef of vergiet. Leg een theedoek in het vergiet en schenk het yoghurtmengsel daarin. Dek losjes af met plasticfolie. Laat het een nachtje staan.
    3. Rooster de volgende dag de amandelschilfers in een pannetje met een klein beetje olie.
    4. Zet 4 tot 6 serveerschaaltjes klaar en schep daarin bolletjes hangop. Bestrooi met de geroosterde amandelen en bestuif met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren