Havermoutburgers

    Havermoutburgers

    8keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Mijn basis havermoutburger maak ik met heel fijngesneden ui, zongedroogde tomaten, en feta. Soms doe ik er nog wat gemalen cashewnoten door en haal ik de burgers door wat sesamzaad. Dit is een lekkere vleesvervanger.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr havermout
    • 2 eieren
    • 40 gr bloem
    • beetje ketjap
    • melk
    • zout en peper
    • 1/4 ui, fijngesneden
    • 2 zongedroogde tomaten, fijngeknipt
    • stukje feta
    • 10 cashewnoten, gemalen
    • beetje sesamzaad
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak een stevige brei van de havermout, eieren, bloem, ketjap, zout en peper, en melk.
    2. Kneed de heel fijngesneden ui, zongedroogde tomaat, en feta erdoor. Roer eventueel gemalen cashewnoten erdoor en bedek ook eventueel met sesamzaad alvorens ze in de hete olijfolie te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren