Romige varkensfricassee

    Romige varkensfricassee

    11keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en makkelijk gerecht met varkensfilet, champignons, doperwten, basilicum en room. Je serveert dit met rijst.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr rijst
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
    • 225 gr varkensfilet, in dunne reepjes
    • peper en zout, naar smaak
    • 200 gr champignons, in plakjes
    • 125 ml crème fraîche
    • 150 gr doperwten (diepvries)
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 10 gr basilicumblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    2. Bak ondertussen in 1 eetlepel olijfolie de sjalot en knoflook even aan, tot het gaat geuren.
    3. Voeg het varkensvlees toe en bestrooi met peper en een beetje zout. Roerbak een paar minuten op hoog vuur.
    4. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee.
    5. Voeg de crème fraîche, (bevroren) doperwten en lente-ui toe, roer goed door en laat 5 minuten zachtjes sudderen, tot het goed warm is.
    6. Bestrooi de saus als laatste met wat basilicumblaadjes en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren