Groene currypasta

    Groene currypasta

    2keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik ongeveer 2 flinke eetlepels groene currypasta per 1 blik kokosmelk als je een groene curry bereidt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels korianderzaad
    • 2 eetlepels komijnzaad
    • 1 stukje galangal/laos (van 2 cm, of een stukje gemberwortel)
    • 1 citroengras, in stukken
    • 10 teentjes knoflook
    • 20 blaadjes Thaise basilicum
    • 1/2 eetlepel garnalenpasta (shrimp paste)
    • 1 stukje geelwortel (van 1 cm)
    • schil van 1/2 limoen
    • 1 eetlepel limoensap
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1/2 sjalotje
    • 3 groene chilipepers, zonder zaadjes
    • 2-3 groene chilipepers, met de zaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Rooster de korianderzaadjes en komijnzaadjes ong. 2 minuten in een pan tot ze gaan geuren. Voeg een klein beetje olie toe tijdens het bakken.
    2. Maal de geroosterde zaden fijn in een vijzel.
    3. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en pureer fijn. Schep het mengsel in een kleine kom en maal nog fijner met een staafmixer.

    Tip:

    Deze currypasta is vrij pittig. Maak een mildere currypasta door minder groene chilipepers te gebruiken, zaadjes uit de chilipepers te verwijderen, of minder currypasta aan je gerecht toe te voegen. Meer kokosmelk toevoegen werkt ook.

    Tip:

    Klik hier voor mijn recept voor groene curry met kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren