Groene curry met kip

    Groene curry met kip

    4keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Thaise groene curry met kip kun je ook goed met garnalen bereiden. Je voegt de garnalen pas op het einde toe. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3-4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels groene currypasta (klik hier voor recept)
    • 400 gr kipfilet, in stukjes
    • 6 kleine Thaise aubergines, in blokjes
    • 1 blik kokosmelk
    • 1 eetlepel vissaus
    • zout, naar smaak
    • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
    • 1/2 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in stukjes
    • 15 blaadjes Thaise basilicum, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de currypasta, ong. 2 minuten. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak de kipfilet tot deze bijna gaar is.
    2. Voeg na een paar minuten de in blokjes gesneden Thaise aubergines toe.
    3. Verwarm ondertussen de kokosmelk zachtjes op laag vuur. Niet laten koken.
    4. Roer de kokosmelk door het gerecht. Laat een paar minuten zachtjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met suiker, vissaus en zout.
    5. Voeg de in stukjes gesneden rode chilipeper toe, samen met de Thaise basilicum. Voeg eventueel meer kokosmelk toe als de saus te dik of te pittig is.
    6. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren