Indiase viscurry met kabeljauw

    Indiase viscurry met kabeljauw

    7keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Serveer bijvoorbeeld naanbrood bij deze romige Indiase viscurry met kokosmelk, kruiden en tomaat.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • rijst, naar wens
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 blik kokosmelk
    • 1 theelepel serehpoeder
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout
    • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
    • 500 gr kabeljauwfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Breng de kokosmelk samen met het zout en citroensap aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes koken. Ontvel de tomaten.
    3. Verhit de olie en bak de ui, knoflook en chilipeper ong. 2-3 minuten, onder voortdurend roeren. Roer serehpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en kerriepoeder erdoor, en bak 1 minuut mee.
    4. Voeg kokosmelk toe, en daarna de in blokjes gesneden vis. Laat 10 minuten sudderen.
    5. Roer als laatste de in blokjes gesneden, ontvelde tomaten toe. Verwarm nog even en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren