Italiaanse ewtensoep

    Italiaanse ewtensoep

    3keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Italiaanse erwtensoep is iets dunner dan de Hollandse snert, maar ook heel smaakvol. Het is lekker om deze erwtensoep te serveren met ciabatta brood met salami (of boter om het vegetarisch te houden).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels olijfolie
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 400 gr doperwten, uit de diepvries
    • 900 ml groentebouillon
    • 20 gr verse basilicum, grof gehakt (bewaar een beetje voor het garneren)
    • 1 takje verse peterselie, grof gehakt (bewaar een beetje voor het garneren)
    • zout en peper, naar smaak
    • geraspte kaas, naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de stukjes ui, bleekselderij, knoflook en wortel, ong. 2 minuten. Zet de deksel op de braadpan, zet het vuur heel laag, en laat 45 minuten stoven. Roer af en toe in de pan zodat het niet aanbrandt.
    2. Doperwtjes en de bouillon toevoegen, aan de kook brengen, en samen met de basilicum, zout en peper, 10 minuten zachtjes laten koken.
    3. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Schep de soep op en garneer met een beetje geraspte kaas, basilicum en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren