Kipfilet met vruchtjes

    Kipfilet met vruchtjes

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze fruitige kip kerrie met rijst of gebakken aardappelen, en een groente naar keuze.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr kipfilet
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 150 gr champignons, in stukjes
    • 200 ml kruidenbouillon (van tablet of poeder)
    • 1 blik gemengde vruchtjes
    • ong. 75 ml - 100 ml zure room, of naar smaak
    • peper en zout
    • ong. 1 theelepel kerriepoeder
    • aardappelzetmeel (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de hele kipfilets in de olijfolie gaar.
    2. Verhit een tweede pan met een scheutje olijfolie en bak de ui en champignons, ong. 3 minuten. Voeg de kipfilet toe, samen met de bouillon.
    3. Giet de vruchtjes af in een aparte kom, maar voeg de vruchtjes zonder het sap toe aan de pan. Roer de zure room door het gerecht, en breng het gerecht op smaak met wat van het vruchtensap, zout, peper en eventueel wat aardappelzetmeel om te binden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren