Meurette de pommes de terre

    Meurette de pommes de terre

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gepocheerde aardappelen naar een Frans recept. In Nederland ook wel bekend als een lekker recept voor op de camping.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 75 gr roomboter
    • 12 kleine zilveruitjes
    • 1 wortel, in stukjes
    • 250 gr ontbijtspek, in blokjes
    • 1/2 fles rode wijn
    • bouquet garni, naar smaak
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 12 stevige aardappels, geschild en in stukjes
    • 2 theelepels roomboter
    • 1 theelepel bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de roomboter in een grote koekenpan. Bak hierin de 12 kleine zilveruitjes en de in stukjes gesneden wortel, ong. 3 minuten. Voeg ontbijtspek toe en bak goudbruin.
    2. Roer de rode wijn erdoor, laat koken, zet het vuur zachter en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Dan bouquet garni, zout, peper en de knoflook toevoegen.
    3. 12 stevige aardappelen schillen en in stukjes snijden. Aardappelblokjes in de pan doen en 20-30 minuten zachtjes koken.
    4. Maak een papje van gesmolten roomboter en de bloem, en roer het door het gerecht. Breng nog even aan de kook.

    Bouquet garni:

    Dit is een mengsel van o.a. peterselie, basilicum, tijm en salie. Je zou ipv dit kruidenmengsel ook een Italiaanse kruidenmix kunnen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren