Baba ganoush

    Baba ganoush

    23keer bewaard
    30min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Serveer deze heerlijke baba ganoush met pitabroodjes en bijvoorbeeld een salade van komkommer, rode ui, fetakaas en olijven. Perfect voor een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 aubergines
    • 60 ml tahin (sesampasta)
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • snufje komijnpoeder
    • 60 ml citroensap
    • zout, naar smaak
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
    • 1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Prik de schil van de aubergines rondom in met een vork, en wrijf de aubergines in met wat olijfolie. Zet het ovenrek in het midden van de oven, en rooster de aubergines ong. 10-15 minuten. Draai ze regelmatig om. De schil van de aubergines hoort rimpelig en zwartgeblakerd te worden.
    2. Haal de aubergines uit de oven, laat afkoelen en pel daarna de schil eraf. Gooi de schil weg. Snij de aubergines in blokjes.
    3. Als sommige blokjes aubergine nog te hard zijn, kun je ze in de magnetron iets verzachten.
    4. Doe alle aubergineblokjes in een grote kom en pureer fijn met een vork. Voeg de tahin, knoflook, citroensap en zout toe. Schenk het mengsel in een serveerschaal en overgiet met een beetje olijfolie en garneer met fijngesneden peterselie.
    5. Serveer deze dip met warm pitabrood, chips of rauwkost.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 03 feb 2016

    Maria123
    van
    0

    Ontzettend lekker! Ik heb er op aanraden van mijn Turkse buurvrouw ook eens een lepel Turkse yoghurt (10% vet) doorheen geroerd. De aubergines op de bbq roosteren geeft een heerlijke rokerige smaak dus als je toevallig gaat bbq-en: aubergines op de boodschappenlijst! Heb er eerlijk gezegd wel wat aan veranderd; een fijngesneden tomaat erdoor, peper (pul biber, turks) en geen eetlepel maar een handvol fijngeknipte bladpeterselie. En dippen met een Marokkaans rond brood maar het basisrecept is prima je komt vanzelf wel op het idee om wat te varieren. - 10 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren