Sambal goreng sperzieboontjes

    Sambal goreng sperzieboontjes

    7keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Pittig bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Serveer deze sambal goreng boontjes met andere Indonesische gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • sperziebonen
    • scheutje zonnebloemolie
    • 1 stukje sereh (citroengras)
    • 1 salamblaadje
    • 50-100 gr santen (van een blok)
    • De kruidenpasta
    • 4 uien, in grove stukken
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel sambal
    • 1 eetlepel laos
    • 1 eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de boontjes schoon en snij eventueel doormidden.
    2. Kook de boontjes ongeveer 5 minuten voor in kokend water.
    3. Doe de uien, knoflook, sambal, laos, en suiker in de kom van een keukenmachine en maal tot een brij.
    4. Bak de kruidenpasta ong. 2 minuten in de zonnebloemolie, en voeg dan de boontjes toe. Bak de boontjes even mee, ong. 1 minuut.
    5. Leng de santen aan met 100 ml water. Voeg santen, sereh en het salamblaadje toe aan de pan, en laat nog 2 minuten pruttelen. Haal het salamblaadje en de sereh uit het gerecht voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren