Zweeds Limpa brood

    Zweeds Limpa brood

    1keer bewaard
    4uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Zweeds roggebrood. Zorg ervoor dat je verse zaden gebruikt voor het brood. Je kan ook volkorenmeel in plaats van roggemeel gebruiken. Glutenmeel, zeer belangrijk in dit recept, kan in de meeste gezondheidswinkels gevonden worden.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 300ml kokend water
    • 1 theel venkelzaad
    • 1 theel komijnzaad
    • 1 theel karwijzaad
    • 4 eetl bulgur
    • 50g boter
    • 2 1/4 eetl melasse
    • 1 eetl sinaasappelrasp
    • 1/4 theel baksoda
    • 150g roggebloem
    • 200g broodbloem
    • 2 theel droge gistkorrels
    • 2 theel glutenmeel
    • 3 eetl karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:4uur 

    1. Voeg de venkel, komijn, karwij, bulgur, boter, melasse en sinaasappelrasp toe aan het kokende water. Laat dit 1 uur weken om de smaken goed te laten vermengen en de bulgur zacht te maken.
    2. Voeg het bulgurmengsel met de baksoda, roggebloem, broodbloem, gist, glutenmeel en karnemelk toe aan de pan van een broodmachine in de door de gebruiksaanwijzing aanbevolen volgorde. Selecteer Witbrood en Lichte Korst. Druk op Start.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren