Spaghetti met aubergine

    Spaghetti met aubergine

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Spaghetti met een tomatensaus gemaakt met aubergine, walnoten en verse kruiden. Dit gerecht is vegetarisch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak spaghetti
    • 1 grote aubergine, in blokjes
    • 2 sjalotjes, fijnsnijden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 takjes oregano (alleen de blaadjes)
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 1 blik tomatenblokjes, niet afgieten
    • paar druppels tabasco
    • peper
    • 90 gr walnoten of pecannoten, grof gehakt
    • 2 takjes basilicum (alleen de blaadjes), fijngesneden
    • 175 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bestrooi de blokjes aubergine met zout. Bak de aubergine en de sjalotjes in de olijfolie, ong. 3 minuten. Voeg knoflook, tomatenblokjes, oregano, tabasco ,zout en peper toe, en bak 2 minuten mee.
    2. Laat de saus 15 minuten pruttelen.
    3. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Voeg 3/4 van de grof gehakte walnoten door de saus
    5. Serveer de saus over de afgegoten spaghetti, en bestrooi met kaas, basilicum en de rest van de walnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Super lekker en eenvoudig om te maken. Als je dit hebt gegeten haal je nooit meer een kant en klaar potje! - 06 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren