Pizza met kruidig lamsvlees

    Pizza met kruidig lamsvlees

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke pizza, die snel op tafel staat door gebruik van een kant-en-klare pizzabodem. Deze pizza is belegd met gekruid mager lamsgehakt en mozzarella.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote, dunne, knapperige, kant-en-klare pizzabodem van ca. 265 g of 2 kleine pizzabodems van elk 150 g
    • 3 eetl. zongedroogdetomatentapenade
    • 250 gr mager lamsgehakt
    • 1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout en peper, naar smaak
    • 75 gr mozzarella (geraspt of in blokjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 8.
    2. Bestrijk de pizzabodem met 3 eetl. zongedroogdetomatentapenade.
    3. Roerbak het lamsgehakt met de courgette tot het gehakt lichtbruin kleurt, voeg knoflook en komijn toe en roerbak nog 1 min. Voeg zout en peper toe, verdeel het gehakt over de pizza en strooi er mozzarella over.
    4. Leg de pizza op een bakplaat en schuif hem op het bovenste niveau in de voorverwarmde oven. Bak de pizza ong. 10 minuten, zodat de bodem knapperig is en de bovenlaag begint te kleuren.

    Pizzabodem zelf maken

    In ca. 5 min. kun je zelf een snelle pizzabodem maken: vermeng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met 1/2 theel. bakpoeder en 1/4 theel. zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin 1 1/2 dl halfvolle melk en 1 eetl. olijfolie. Kneed dit tot een zacht deeg en rol het uit tot een lap. Beleg de pizza zoals aangegeven en bak hem 12-15 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren