Hangop met stoofpeertjes

    Hangop met stoofpeertjes

    1keer bewaard
    3uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het is zeker de moeite waard dit toetje op tafel te zetten. Je gasten zullen onder de indruk zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter volle yoghurt
    • 1 kilo stoofpeertjes, in vieren
    • 250 ml rodebessensap
    • 100 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 2 kruidnagels
    • stukje gemberwortel van 1 cm
    • 2 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Leg een schone theedoek in een vergiet, zet er een kom onder, en giet de volle yoghurt in de theedoek. Dek af met plasticfolie. Laat 3 uur op een koele plek uitlekken.
    2. Verwarm het bessensap in een pan en los hierin de suiker op. Leg de stoofpeertjes hierin samen met de kaneel, kruidnagels en gember, en stoof in ong. 1 uur gaar. Voeg zo nodig water toe.
    3. Vis de gare peertjes uit de pan, leg in schaaltjes, zeef de saus, en kook de saus daarna nog even in.
    4. Meng de uitgelekte yoghurt samen met de honing.
    5. Serveer elk schaaltje peren met een schep hangop en schenk de siroop eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren