Runderstoofpot met champignons

    Runderstoofpot met champignons

    6keer bewaard
    3uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Je hoeft als bijgerecht alleen aardappelen te serveren, want deze stoofpot is rijkelijk gevuld met zowel groenten als rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr mager rundvlees, in blokjes
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 wortels, in stukjes
    • 50 gr boter
    • 100 gr spekblokjes
    • 250 gr champignons, in plakjes
    • zout en peper
    • 350 ml rode wijn
    • 1 takje verse tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 runderbouillonblokje
    • 2 eetlepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de boter in een grote braadpan met deksel. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vlees in de boter rondom bruin.
    2. Bak de spekblokjes 2 minuten mee. Voeg dan de in stukjes gesneden ui, knoflook, wortel en nog wat peper en zout toe. Bak 3 minuten.
    3. Schenk 400 ml water en de wijn in de pan. Voeg het bouillonblokje toe en roer. Voeg tijm en laurier toe. Nu gaat de deksel op de pan en mag het gerecht 3 uur zachtjes stoven.
    4. Bak 10 minuten voor het einde de champignons in wat boter in een koekenpan. Voeg ze toe aan de stoofpot. Bind nog even met maïzena, door de maïzena eerst te mengen met een kopje van het kookvocht en het dan terug te gieten in de pan. Roer nog even door de pan, en serveer met aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren