Vegetarische bonenschotel

    (2)
    1 dag 30 minuten

    Vegetarische bonenschotel met o.a. zwarte bonen, wortel, tomaat, paprika en verse kruiden. Serveer eventueel nog met zilvervliesrijst.


    36 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr zwarte bonen (droge)
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 winterwortel, in stukjes
    • 2 paprika's, in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel chilipeper
    • 140 gr tomatenpuree uit blik
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel oregano
    • 2 blikken (elk 400 gr) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag30min 

    1. Was de bonen onder koud stromend water. Laat ze een nacht in een kom met water weken. Kook ze de volgende dag in 1 uur en 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
    2. Bak de ui, wortel en paprika in een scheutje olijfolie, ong. 3 minuten. Voeg na 1 minuut ook de knoflook toe, en bak mee.
    3. Voeg de komijn, chilipoeder, tomatenpuree, suiker, oregano en tomatenblokjes in sap toe. Roer zachtjes door de pan. Voeg de zwarte bonen toe, en laat 15 minuten sudderen.
    4. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie en koriander.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    0

    Ja, Ik had geen verse koriander maar toch heel lekker!  -  18 jul 2017

    van
    0

    Heerlijk! Wij hebben het met tortilla wraps gegeten.  -  25 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties