Zuurkoolgehaktschotel

    Zuurkoolgehaktschotel

    4keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een laagje spek, aardappel, zuurkool, rozijnen, banaan en kaas...deze ovenschotel heeft het allemaal!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ovenschotel

    • 350 gr rundergehakt
    • peper en zout, naar smaak
    • paprikapoeder, naar smaak
    • 100 gr ontbijtspek, in plakjes
    • 500 gr aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    • 500 gr zuurkool, uitgelekt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 1 banaan, in plakjes
    • 125 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kruid het gehakt met peper, zout en paprikapoeder.
    3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem daarna met de plakjes ontbijtspek.
    4. Leg de helft van de in dunne plakjes gesneden aardappel in een laag op het ontbijtspek in de ovenschaal.
    5. Bedek met de helft van het gehakt, daarna de helft van de ui, daarop de helft van de uitgelekte zuurkool, bestrooi met de helft van de rozijntjes, helft van de plakjes banaan, en vervolgens de helft van de kaas. Herhaal dit.
    6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 45-60 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren