Gesmoord rundvlees (Schmorbraten)

    Gesmoord rundvlees (Schmorbraten)

    1keer bewaard
    1uur50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gegarandeerd een succes tijdens de maaltijd.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gram mager rookspek
    • 50 gram boter
    • 500 gram lende
    • zout, bloem, ui, selderij, peterselie
    • 1 dl water of bouillon
    • peperkorrels
    • laurierblad
    • 2 schijven citroen
    • room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Het spek in plakken snijden, even in de bruine boter bakken en uit de pan nemen.
    2. Het vlees zouten, door bloem halen en aan alle kanten bruin bakken met de gesneden ui, selderij en peterselie.
    3. 1 dl. water of bouillon toevoegen met de peperkorrels, het laurierblad en de schijven citroen.
    4. Alles samen in een gesloten pan gaar smoren, ca. 1,5 uur.
    5. Het vlees uit de pan nemen, in plakken snijden en op een warme schotel leggen met de stukjes spek.
    6. De jus zeven, binden met bloem, afmaken met room en over het vlees gieten.
    7. Eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren