Spoom

    Spoom

    2keer bewaard
    3uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker voor na het diner en het eten te laten zakken.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 fles Cidre Mousseux
    • 3 eetlepels kristalsuiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 plakjes citroen
    • 4 bolletjes sorbetijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur in de diepvries  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Meng 1/4 liter van de Cidre Mousseux met het citroensap en 1 eetlepel van de suiker.
    2. Verdeel het mengsel over een ijsblokjesbakje.
    3. Laat het in de diepvries bevriezen.
    4. Laat de rest van de Cidre Mousseux in de koelkast door en door koud worden.
    5. Bestrooi de plakjes citroen aan beide kanten met suiker.
    6. Wikkel de ijsblokjes voor het serveren in een schone theedoek en maak ze fijn door er met een hard voorwerp op te slaan of maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
    7. Verdeel ze over de glazen.
    8. Schep in elk hoog champagneglas (flute) een bolletje sorbetijs en schenk er de ijskoude Cidre Mousseux op.
    9. Garneren met een half plakje besuikerde citroen.
    10. Proost!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren