Zigeunerzuurkool

    Zigeunerzuurkool

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zuurkool anders, namelijk rood!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 uien
    • beetje olie of vloeibaar bak- en braadmiddel
    • 1 rode (punt) paprika
    • 1 pakje (biologische) wijnzuurkool
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 bakje kabanossi worstjes of 300 gr salami aan een stuk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de uien in halve ringen en laat ze zachtjes smoren in wat olie. Snijd ondertussen de paprika in reepjes, voeg toe aan de uien en laat een paar minuten smoren.
    2. Snijd (naar wens) de zuurkool iets fijner en voeg het toe aan de uien en paprika in de pan (ja, ook het vocht van de zuurkool), goed laten doorwarmen.
    3. Snijd ondertussen de salami in dobbelsteentjes, of de kabanossi in stukjes.
    4. Als de zuurkool goed warm is, roer er dan de tomatenpuree doorheen, strooi de salami eroverheen en serveer.

    Serveertip

    lekker met een luchtige aardappelpuree

    Tip

    Naar smaak kan gevarieerd worden met pittiger ingrediënten zoals chilisaus, en/of pepertjes i.p.v. paprika. Je kunt hem ook zoeter maken door er blokjes ananas door te doen en eventueel wat van het ananasnat toe te voegen (ik gebruik zelf alleen maar ananas op sap!).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren