Cake di carote - Wortelcake met olijfolie

    Cake di carote - Wortelcake met olijfolie

    14keer bewaard
    1uur5min


    20 personen hebben dit gemaakt

    In dit makkelijke recept voor een wortelcake heb ik olijfolie gebruikt in plaats van boter. Het resultaat een luchtige cake met een verrukkelijke smaak.

    HettydeVogel Île-de-France, Frankrijk

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 wortelcake

    • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
    • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
    • 180 ml olijfolie, extra vergine
    • 3 eieren
    • 180 gr geraspte wortel
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 theelepels kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Klop de suiker, geraspte sinaasappelschil en de olijfolie schuimig in een kom.
    3. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel 10 minuten met een mixer.
    4. Schep de geraspte wortel door het eimengsel.
    5. Schep het zelfrijzendbakmeel en de kaneel hier luchtig doorheen.
    6. Schenk het beslag in een beboterde en met meel bestoven cakevorm. Als u een siliconen cakevorm gebruikt is dit niet nodig.
    7. Bak de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar.

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik hier voor meer lekkere Italiaanse recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    5

    - Gewaardeerd op - 16 mrt 2014

    NikkideKerf
    0

    Ik vond dat de smaak van olijfolie echt enorm overheerste... - 28 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren