Roomtaartjes met bessen

    Roomtaartjes met bessen

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bakjes gevuld met bessen en aardbeien, die worden overgoten met een heerlijk romig beslag. Dit romige toetje met fruit wordt onder de grill goudbruin en gaar gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardbeien en/of bessen (uit de diepvries)
    • 4 eieren, gesplitst
    • snufje zout
    • 4 eetlepels suiker
    • 1-2 extra eetlepels suiker
    • 4 eetlepels witte wijn
    • 2 eetlepels Cointreau
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 100 ml slagroom
    • boter, om mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Laat het fruit ontdooien en uitlekken in een vergiet. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
    2. Voeg een snufje zout bij de eiwitten en klop ze stijf met een mixer.
    3. Klop in een andere kom de eierdooiers samen met 4 eetlepels suiker en het citroenschil. Klop tot het een dik wit mengsel is geworden. Meng de witte wijn en de Cointreau erdoor.
    4. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom luchtig door het dooierbeslag, en doe daarna hetzelfde met de stijfgeklopte eiwitten.
    5. Schep de ontdooide bessen en aardbeien in de ingevette schaaltjes en bestrooi met wat suiker. Giet daarna het beslag eroverheen.
    6. Zet de bakjes even onder de hete grill tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Meteen serveren.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren