Gevulde appels met gedroogd fruit en noten

    Gevulde appels met gedroogd fruit en noten

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk dessert van gevulde appels uit de oven, die gevuld zijn met walnoten, gedroogde abrikozen, dadels en rum!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 appels, uitgeboord
    • 2 eetlepels gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 2 eetlepels dadels, fijngehakt
    • 2 eetlepels walnoten, fijngehakt
    • 1 theelepel kaneel
    • sap van 1/2 sinaasappel
    • rasp van 1/2 sinaasappel
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels rum
    • 4 bolletjes vanille-ijs.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
    2. Laat de appels in de schil (was de appels goed) en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
    3. Meng de fijngesneden abrikozen, dadels, walnoten, kaneel en de rasp van de sinaasappel samen.
    4. Vul de appels met het fruit- en notenmengsel.
    5. Zet de appels in de ovenschaal, en besprenkel met het sinaasappelsap, de rum en honing.
    6. Bak ong. 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Serveer de appelbol met een beetje sap uit de ovenschaal en een bolletje vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren