Kerstbrownies

    Kerstbrownies

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Brownies bedolven onder de poedersuikersneeuw en versierd met groene blaadjes en rode snoepjes. De perfecte traktatie voor tijdens de kerstdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)
    • 180 gr boter
    • 5 eieren
    • 180 gr donkere kandijsuiker
    • 115 gr bloem
    • 115 gr amandelpoeder
    • 100 gr amandelschilfers
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 3 eetlepels sterke koffie
    • 1 theelepel zout
    • poedersuiker
    • groene marsepeinen blaadjes
    • rode snoepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakblik in met boter en bestuif met wat bloem.
    2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie in een kom boven een pannetje water.
    3. Klop de eieren met de suiker bijna stijf. Meng het chocolade-botermengsel erdoor, door het luchtig door het mengsel te scheppen met een spatel.
    4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom met beslag en roer ook de amandelpoeder erdoor. Als dit is opgenomen, roer je de amandelschilfers en koffie erdoor.
    5. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Laat de brownies afkoelen. Snij ze in vierkantjes. Versier de vierkantjes met poedersuiker, snoepjes en marsepeinblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren