Parfait van boterkoekjes, speculaas en room

    Parfait van boterkoekjes, speculaas en room

    3keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker toetje dat met boterkoekjes, speculaasjes en verse slagroom wordt bereid. Deze parfait is het proberen waard!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Koekjeslaag
    • 15 kruimelige boterkoekjes, verkruimeld
    • 10 speculaasjes, verkruimeld
    • 5 eierdooiers
    • 100 gr rietsuiker
    • 50 ml speculaaslikeur
    • 200 ml slagroom
    • Roomlaag
    • 175 gr lichtbruine suiker
    • 50 gr boter
    • 150 ml slagroom
    • 1,5 - 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:2uur30min 

      Koekjeslaag:

    1. Verkruimel de koekjes in een kom.
    2. Klop de eierdooiers en rietsuiker met een garde samen tot een luchtig mengsel terwijl je dit mengsel au bain-marie verwarmd in een kom boven een pannetje met water. Meng de likeur door het eimengsel.
    3. Klop de 200 ml slagroom op met een mixer. Schep door het eimengsel en doe dit ook voor de verkruimelde koekjes.
    4. Vul puddingvormpjes of bakjes met het mengsel en zet afgedekt met plasticfolie minimaal 2 uur in de diepvries.
    5. Roomlaag:

    6. Maak de roomlaag door de boter en suiker in een pannetje op laag vuur, onder af en toe roeren, samen te laten smelten. Giet 150 ml slagroom erbij, en roer tot een glad geheel. Haal van het vuur, voeg vanille toe, en laat afkoelen.
    7. Haal de puddingvormpjes uit de diepvries, en ontvorm. Serveer met de roomsaus eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren