Hartige taart met zuurkool en prei

    Hartige taart met zuurkool en prei

    3keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart van bladerdeeg bevat een laagje zuurkool met prei en spek, een laagje kaas, en een roomlaag met nootmuskaat. Serveer met een salade.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 4-6 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
    • 250 gr zuurkool
    • 150 gr spekblokjes
    • 1/2 eetlepel boter
    • 300 gr prei, in ringen
    • versgemalen peper
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 3 eetlepels koffieroom
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 150 gr Gruyere, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm met een doorsnede van ong. 23 cm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Bedek de bodem en rand van de taartvorm met bladerdeeg.
    2. Laat de zuurkool in een vergiet in de gootsteen uitlekken. Bak de spekblokjes in ong 5 minuten uit in een koekenpan met 1/2 eetlepel boter. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Al het vocht moet verdampen. Zet het vuur uit.
    3. Snij de zuurkool fijn en roer door het prei-spekmengsel. Roer ook versgemalen peper erdoor.
    4. Pak een kom en meng de eieren, koffieroom en nootmuskaat.
    5. Schenk het zuurkoolmengsel in de met bladerdeeg bedekte taartvorm. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Klop nog even met een garde door het roommengsel en schenk dit er dan ook over.
    6. Bak in ong. 20-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren