Mosterdsoep met prei, appel en spekjes

    Mosterdsoep met prei, appel en spekjes

    8keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze mosterdsoep met prei, appel en spekjes kan vegetarisch worden gemaakt als je de spekjes weglaat.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 700 gr schoongemaakte prei, in ringen
    • 2 appels (bijvoorbeeld elstar), in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 3 groentebouillonblokjes
    • 1 bakje spekblokjes
    • 250 ml crème fraîche
    • 5 eetlepels grove mosterd
    • zout en peper
    • Garnering
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 appel, in stukjes
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de in ringen gesneden prei ong. 5 minuten op matig vuur. Roer regelmatig.
    2. Voeg de stukjes appel, 1,2 liter water, hele knoflook, en bouillonblokjes toe. Laat 5-7 minuten koken, tot zowel de appel als prei zacht is geworden.
    3. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan, ong. 5 minuten, en zet daarna opzij.
    4. Pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep zo glad mogelijk.
    5. Zet de pan weer op het vuur, en roer met een garde de crème fraîche en mosterd erdoor. Voeg de spekjes toe. Breng de soep aan de kook, en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de soep heel zacht, en maak de garnering.
    6. Garneren:

    7. Bak 1 in stukjes gesneden appel in een beetje olijfolie. Snij de lente-uitjes in stukjes. Voeg wat van de appel en lente-uitjes toe aan de soepkommen bij het opscheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren