Eenvoudige mosterdsoep

    Eenvoudige mosterdsoep

    (1)
    20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Je maakt voor deze mosterdsoep eerst een roux (dik papje dat ontstaat door boter en bloem samen te bakken), daarna bouillon toe te voegen, en de soep vervolgens op smaak te brengen met o.a. tuinkers en basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75 gr boter
    • 75 gr bloem
    • 1 liter water
    • 1-2 groentebouillonblokjes
    • 2 eetlepels grove mosterd, of naar smaak
    • peper en zout
    • 1 bakje tuinkers, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng 1 liter water aan de kook in een soeppan en roer het bouillonblokje erdoor (of 2).
    2. Je maakt dan een roux door de boter zachtjes te laten smelten in een koekenpan (boter niet bruin laten worden). Bak de gesmolten boter ong. 2 minuten op laag vuur met de bloem, onder voortdurend roeren.
    3. Voeg een eetlepel mosterd bij de bouillon en bij de roux. Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de roux, terwijl je blijft roeren.
    4. Breng de soep op smaak met peper, zout, extra mosterd, tuinkers en verse basilicum.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    0

    Lekkere soep! Wel meer mosterd toegevoegd, dan wordt het wat pittiger. Tevens wat uitgebakken spekjes toegevoegd, voor de "bite". Stokbrood erbij, en smullen maar.  -  17 dec 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren