Kalkoen uit de magnetron

    Kalkoen uit de magnetron

    2keer bewaard
    1uur35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde kalkoen uit de magnetron! Makkelijker kan bijna niet. Koop een vrij kleine kalkoen, anders past deze niet in de magnetron.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kalkoen

    • 1 kalkoen van 3 kilo
    • 2 uien, grof gesnipperd
    • 1 eetlepel water
    • 1 ei, losgeklopt
    • 4 hele, oudbakken witbroden, verkruimelen
    • 100 gr boter
    • 200 ml kippenbouillon
    • paprikapoeder
    • kipkruiden
    • zout en peper
    • 4 eetlepels mosterd
    • 4 eetlepels honing
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Kruid de kalkoen van binnen en buiten met zout, en prik gaatjes in het vel van de kalkoen (bijvoorbeeld met een cocktailprikker).
    2. Maak de uien schoon en snipper ze grof. Doe de gesnipperde uien in een magnetronbestendige kom met 1 eetlepel water en zet afgedekt 4-5 minuten op vol vermogen in de magnetron om zacht te worden. Giet de uien af.
    3. Doe de helft van de boter in een magnetronbestendige kom en laat in ong. 1-2 minuten smelten in de magnetron.
    4. Meng de uien, brood, ei, gesmolten boter, kippenbouillon, paprikapoeder, kipkruiden, en het zout en peper tot een smeuïg geheel. Vul de kalkoen met dit mengsel en naai daarna de opening dicht met keukengaren.
    5. Smelt de overgebleven boter ook in de magnetron, en meng daarna de mosterd, honing, sojasaus en citroensap door de gesmolten boter. Smeer de kalkoen met een kwart van dit botermengsel in. Gebruik hiervoor een kwastje.
    6. Leg de kalkoen op een magnetronbestendig rooster, met de borst naar boven. Zet onder het rooster een schaal om de sappen tijdens het bakken op te vangen.
    7. Verwarm de kalkoen nu 50-60 minuten op half vermogen in de magnetron. Bestrijk de kalkoen minimaal 3 keer tijdens het bakken met de boterglazuur. De kalkoen is gaar als vleessappen helder zijn.
    8. Haal de gare kalkoen uit de magnetron. Bestrooi met zout en peper en pak de hele kalkoen in met aluminiumfolie. Pak de kalkoen niet te strak in, want anders blijft de korst niet knapperig. Zorg dat er lucht tussen blijft. Laat 15 minuten rusten.
    9. Snij de kalkoen aan. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, sperziebonen en cranberrysaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren