Zoete, pittige sperzieboontjes

    Zoete, pittige sperzieboontjes

    60keer bewaard
    25min


    592 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk bijgerecht voor een Aziatisch geïnspireerd menu.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350g verse sperzieboontjes, gepunt
    • 2 eetl sojasaus
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theel gemalen gedroogde chili's
    • 2 theel honing
    • 2 theel koolzaadolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet een stoommandje in een pan met een laagje kokend water en stoom de boontjes 3 tot 4 min.
    2. Meng de sojasaus, knoflook, chili's en honing in een kommetje.
    3. Verhit de olie in een bakpan of wok op matig vuur. Voeg de boontjes toe en bak al roerend gedurende 3 tot 5 min. Giet het sojasausmengsel erdoor en roerbak nog 2 minuten langer of tot al het vocht bijna verdampt is. Dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Yes, een ware smaak sensatie, onwijs lekker en zeker heel pittig, gecombineerd met een kip recept van Kha nel (pittige kip), expres cajun-aardappelen erbij geserveerd, geweldige maaltijd, wel heel pittig !!! Als dessert kaneelijs dus alles klopte. - 23 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren