Rood-wit-blauw dessert

    Rood-wit-blauw dessert

    7keer bewaard
    15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een fris en zomers dessert, ook erg geschikt voor Koninginnedag/Koningsdag door de laagjes in de kleuren van de vlag. En nog makkelijk om te maken ook!

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • half bakje bosbessen
    • 6 grote aardbeien
    • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt (of kwark)
    • 125 ml slagroom
    • 1-2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de bosbessen en de aardbeien. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Pureer de aardbeien (eventueel met wat suiker) en zet apart. Hou de bosbessen heel.
    2. Pak 4 glaasjes en verdeel hier de bosbessen in (ongeveer tot 1/3 van het glaasje).
    3. Klop de slagroom stijf met 1-2 eetlepels suiker (naar smaak). Schep nu de Griekse yoghurt erdoor en roer goed om. Verdeel het mengsel over de glaasjes.
    4. Verdeel als laatste de aardbeienpuree over de yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jet
    van
    0

    Dit toetje mag morgen wel weer op tafel staan! - 14 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren