Lasagne met broccoli

    Lasagne met broccoli

    5keer bewaard
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijke lasagne met broccoli, ui, knoflook, tomatensaus, gehakt, en een heerlijk kaaskorstje. Soms leg ik nog wat stukjes mozzarella op de lasagne. Ook erg lekker.

    angelique Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr broccoli, in roosjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 400 gr half-om-half gehakt
    • 1 pak of pot (500 gr) passata (gezeefde tomaten)
    • zout en peper, naar smaak
    • handje verse peterselie
    • 50 gr geraspte extra belegen kaas
    • 150 gr lasagnevellen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snij de broccoli in roosjes, en blancheer ze beetgaar in bijna kokend water. Spoel de broccoli koud af en laat uitlekken in een vergiet.
    3. Kruid het gehakt naar wens met zout en peper, en zet opzij.
    4. Bak de ui en knoflook in de olijfolie, en rul vervolgens het gehakt goudbruin. Voeg de passata toe, en laat 5 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met zout, peper, en een handje fijngehakte verse peterselie.
    5. Zet een ovenschotel klaar en schep hierin een laag tomatensaus, broccoli, lasagnevellen, tomatensaus, broccoli, lasagnevellen, tomatensaus, en als laatste een laag kaas.
    6. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren