Aardappelkoekjes met groene kool

    Aardappelkoekjes met groene kool

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aardappelkoekjes worden ook wel rösti genoemd. Ik maak ze graag klaar met dun gesneden groene kool, kerriepoeder en oude kaas.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardappelen, geschild
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 1/4 groene kool, in reepjes
    • 75 gr geraspte oude kaas
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • peper en zout, naar smaak
    • 3 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen tot deze beetgaar zijn, ong 15 minuten. Laat ze afkoelen en rasp ze daarna grof.
    2. Snij de kool in dunne reepjes en kook de kool beetgaar, ong. 4 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
    3. Meng de geraspte aardappelen, kool, gesnipperde sjalot en kaas samen en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Kneed tot een korrelig deeg, en verdeel in 8 porties. Druk de 8 porties iets plat.
    4. Zet een bord met de bloem klaar, en haal de 8 platte koekjes aan beide kanten door de bloem.
    5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes aan beide kanten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren